Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про стягнення 21 - Господарський суд Харківської області - Бринцев О.В.

  1. ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  2. УХВАЛА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41

________________________________________________________________________

УХВАЛА

"18" грудня 2014 р.Справа № 922/5497/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Бринцева О.В.

при секретарі судового засідання Гула Д.В.

розглянувши матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк", м. Дніпропетровськ до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТД "Ірис", м. Харків про стягнення 21.071,68 грн. за участю представників:

позивача - Железнякова І.М., дов. № 3964-О від 14.10.2010р.,

відповідача - не з"явився.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" 28.11.2014р. звернулося до господарського суду Харківської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТД "Ірис" про стягнення заборгованості за договором б/н від 04.03.2013 р., в розмірі 21.071,68 грн. (14.000,00 грн. - заборгованість за кредитом, 4.642,69 грн. - заборгованість по процентам за користування кредитом; 1.672,99 грн. - пеня за несвоєчасність виконання зобов"язань за договором; 756,00 грн. - заборгованість по комісії за користування кредитом).

В обґрунтування позову позивач посилається на неналежне виконання відповідачем своїх зобов'язань за договором банківського рахунку на розрахункове обслуговування від 04.03.2013 р. б/н, в частині повного та своєчасного повернення кредиту та сплати платежів, встановлених договором; в якості правових підстав позову - на положення ст.ст. 526, 527, 530, 610 Цивільного кодексу України.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримує в повному обсязі та наполягає на їх задоволенні. Також представник позивача звернувся до суду з заявою про долучення до матеріалів справи доказів, поданих до суду 18.12.2014 р., які досліджені судом та долучені до матеріалів справи.

Відповідач в призначене судове засідання свого повноважного представника не направив, витребуваних ухвалою суду від 01.12.2014р. документів не надав, станом на момент судового засідання в матеріалах справи відсутні докази вручення відповідачу судової ухвали про порушення провадження у справі або відомостей про підстави невручення даної ухвали.

Відповідно до ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів.

З огляду на наведене, враховуючи неявку в судове засідання представника відповідача, відсутність в матеріалах справи доказів про належне повідомлення останнього про дату, час та місце розгляду справи; ненадання сторонами всіх витребуваних судом документів; з метою забезпечення принципів рівності та змагальності сторін, суд відкладає розгляд справи в межах визначеного чинним законодавством строку розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 4-2, 4-3, 22, 33, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи № 922/5497/14 відкласти на "15" січня 2015 р. о 12:30

2. Зобов'язати сторін виконати вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі у даній справі в повному обсязі.

3. Усім учасникам судового процесу забезпечити явку своїх представників у судове засідання з належним чином оформленими повноваженнями.

ЯВКУ ПРЕДСТАВНИКІВ УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ ВИЗНАТИ ОБОВ'ЯЗКОВОЮ.

4. Звернути увагу сторін та учасників судового процесу, інших осіб, на те, що невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену Господарським процесуальним кодексом України та іншими законами України, суд також має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ненадіслання у встановлений строк відзиву на позовну заяву або витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону (п. 5 ст.83 ГПК України).

Суддя О.В. Бринцев/Справа № 922/5497/14/

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Идём на выборы без прописки

Вопрос относительно того, возможно проголосовать не по адресу "прописки" беспокоит молодежь накануне выборов.

Консультации по доверенности

Доверенность — юридический документ, поэтому при ее составлении нелишне прислушаться к консультации адвоката.

Раздел собственности супругов вне брака

Пара, решившая вступить в эту форму отношений, изначально не задумывается о завтрашнем дне, и о разделе имущественных прав на общее имущество.

Бізнес — це війна

Вам потрібні конфлікти, суперечки і зайвий розбрат з державними органами? Як уникнути складнощів під час перевірок на підприємстві?


Отзывы о нас
Для меня это просто большая находка! Уже неделю зависаю на интернет проекте и валить отсюда не собираюсь.

Этот интернет портал здоровский! Пользовался очень часто. Думаю, что этот интернет сайт ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами чаще!
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015