Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про розірвання шлюбу - Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської об - Герчаківська О. Я.

  1. РІШЕННЯ
  2. І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.12.2014 Справа №607/18478/14-ц Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючої Герчаківської О.Я.,

з участю секретаря Мандзія В.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до відповідача ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, посилаючись на те, що подружнє життя у них не склалося внаслідок того, що кожен має різні погляди на сім'ю. Більше трьох років сторони проживають окремо, не ведуть спільного господарства та не підтримують подружніх стосунків. Вважає, що подальше сімейне життя і збереження шлюбу суперечить її інтересам, просить його розірвати. Проти примирення категорично заперечує.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримала та суду пояснила, що з відповідачем в шлюбі вона перебуває з 2005 року. Від даного шлюбу в них є троє дітей - син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, син ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, дочка ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3. Причиною, по якій вона хоче розірвати шлюб, є те, що вони з чоловіком - люди різних характерів і поглядів на життя, через що постійно виниали сварки та непорозуміння. Більше трьох років сторони проживають окремо, спільне господарство не ведуть та не живуть подружнім життям. Позивач вважає, що шлюб існує лише формально, збереження його неможливе, примирення не принесе бажаного результату, просить розірвати шлюб.

У судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 позовні вимоги визнав та суду пояснив, що проти розірвання шлюбу він не заперечує, примирення не збереже їхню сім'ю.

Суд, заслухавши пояснення сторін, проаналізувавши матеріали справи, встановив наступне:

Сторони уклали шлюб 12 травня 2005 року, як вбачається із свідоцтва про шлюб серія НОМЕР_1, виданого Драганівською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області, про що в Книзі реєстрації шлюбів зроблено відповідний актовий запис за №2.

Від даного шлюбу в подружжя є троє малолітніх дітей: син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_2 від 06 вересня 2005 року, видане Драганівською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області; син ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_5, про що свідчить свідоцтво про народження серії НОМЕР_3 від 13 жовтня 2006 року, видане Драганівською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області; дочка ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_6, як вбачається із свідоцтва про народження серії НОМЕР_4 від 09 грудня 2008 року, виданого Драганівською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області.

Встановлено, що сторони припинили подружні стосунки та не ведуть спільного господарства. Спільне життя у них не склалося, оскільки вони люди з різними поглядами на сім'ю. Шлюб носить формальний характер, збереження його неможливе.

За таких обставин суд приходить до висновку, що подальше спільне життя подружжя неможливе і збереження шлюбу суперечить інтересам позивача, а тому шлюб слід розірвати.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.10, 60, 110, 212, 213, 214, 215 ЦПК України, ст.ст.110, 112 СК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, зареєстрований 12 травня 2005 року Драганівською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області, про що в Книзі реєстрації шлюбів зроблено відповідний актовий запис за №2.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуюча О.Герчаківська

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Долги надо возвращать

Возвратить долг своевременно и без проблем сможет только опытный юрист

Учредительные документы

Формальный подход к разработке и содержанию учредительных документов может быть причиной отмены судом государственной регистрации субъекта предпринимательства

Раздел имущества супругов, как делить квартиру

Когда супруги разводятся им приходится делить все имущество, в том числе недвижимое: квартиру, земельный участок

Помощь юриста в разделе имущества

Если бывшим супругам приходиться делить в суде совместно нажитое имущество, то юрист окажет неоценимую помощь


Отзывы о нас
С огромной благодарностью отзываемся о всех, кто принимал участие в создании сайта. Ваш портал - на данный момент - единственный в своем роде. Хорошо, что есть такие так необходимые всем сайты. Сайт весьма прост в пользовании. На нем полезно проводить отдых - просто и быстро.

Этот интернет проект отличный! Пользовался довольно часто. Думаю, что этот сайт ожидает светлое будущее. Удачи Вам, ребята. Хотелося б видеться с Вашими трудами чаще! Дерзайте!
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015