Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про закриття провадження у справі у зв'язку з тим - Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької област - Березюк О. Г.

  1. УХВАЛА

Справа 688/5330/13-ц

№ 2/688/68/14

УХВАЛА

про закриття провадження у справі у зв'язку з тим,

що справ не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства

16 листопада 2014 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді - Березюка О.Г.

при секретарі - Ободзінській Я.Ю.

з участю представника позивача - Спірідонової Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шепетівка цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний Банк «Приватбанк» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором, суд -

в с т а н о в и в:

05 грудня 2013 року ПАТ Комерційний Банк «Приватбанк» звернулось в суд з позовом до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором №HMXRRX13291044 від 25 червня 2007 року в сумі 22 447грн. 04коп.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 09 грудня 2013 року відкрито провадження у справі за вказаним позовом.

В ході судового розгляду справи в судове засідання надано копію актового запису про смерть за №384 від 11 серпня 2011 року, відповідно до якого смерть відповідачки ОСОБА_3 наступила ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до ст.30 ЦПК України сторонами у цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Правонаступництво у разі смерті фізичної особи можливе в порядку ст.37 ЦПК України шляхом залучення правонаступника, однак лише за умови, що фізична особа померла після відкриття провадження у справі.

Діючим законодавством України не передбачено врегулювання спору з особою, яка на час звернення до суду померла, у зв'язку з чим провадження у справі підлягає закриттю, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Також слід зазначити, що позивач не позбавлений права звернутися до суду з позовом до спадкоємців ОСОБА_3 в порядку ст.1281 ЦК України.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. ст.205 ЦПК України суд ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Згідно п.5 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі закриття провадження у справі.

Керуючись п.1 ч.1 ст.205 ЦПК України,

у х в а л и в:

Провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний Банк «Приватбанк» до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором закрити.

Роз'яснити позивачу його право на звернення до суду з позовом до спадкоємців ОСОБА_3 в порядку ст.1281 ЦК України.

Зобов'язати Шепетівське УДКСУ Хмельницької області, код отримувача 37977740, банк отримувача: ГУ ДКСУ у Хмельницькій області, МФО 815013, рахунок отримувача 31219206700006, повернути Публічному акціонерному товариству комерційний банк "Приватбанк", що зареєстроване за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50, сплачений ним судовий збір в сумі 229 (двісті двадцять дев'ять) гривень 40 коп., відповідно до платіжного доручення № B0007BOBIU від 27.11.2013 року.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Апеляційного суду Хмельницької області на протязі п'яти днів з дня проголошення ухвали через Шепетівський міськрайонний суд.

Суддя:

Рейтинг: 4.7/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Консультация у юриста — квалифицированная помощь

Юридическая помощь подразумевает, что дело каждого клиента будет рассмотрено внимательно и всесторонне, а также что клиент получит консультацию у юриста.

Повышение арендной платы за землю по инициативе местных властей

Простые люди, а вместе с ними и предприниматели, представители деловой элиты стоят в длинной очереди в сельские, а также поселковые и городские/областные советы.

Особенности осуществления хозяйственной деятельности на территории приоритетного развития

Законом определен специальный режим инвестиционной деятельности с целью создания новых рабочих мест (территория приоритетного развития).

Як придбати юридичні адреси в Київській області або м. Києві

Саме у нашій базі всі юридичні адреси є немасові та безпроблемні, ми гарантуємо їх якість


Отзывы о нас
Огромное количество актуальной информации. Большущее спасибо. С Вами приятно работать! Ребята - просто молодцы.

Этот интернет портал здоровский! Пользовался очень часто. Думаю, что этот интернет сайт ожидает хорошее будущее. Желаю удачи. Хотелося б видеться с Вашими новыми работами чаще!
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015