Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на заочне рішення Оболонського районного суду м - Апеляційний суд міста Києва - Панченко Микола Миколайович

  1. УХВАЛА

Апеляційний суд м. Києва м. Київ Головуючий у 1 інстанції - Богдан О.О. №22-ц/796/12371/2014 Доповідач - Панченко М.М.

УХВАЛА

17 вересня 2014 року суддя судової палати в цивільних справах Апеляційного суду м. Києва Панченко М.М., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на заочне рішення Оболонського районного суду м. Києва від 02 вересня 2014 року у справі за позовом Товариства з додатковою відповідальністю Страхова компанія «Альфа-Гарант» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу, -

В С Т А Н О В И В :

Заочним рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 02 вересня 2014 року зазначений позов задоволено. Зокрема, стягнуто з відповідача на користь позивача страхове відшкодування в розмірі 1 815 грн. 40 коп. та судові витрати.

Не погодившись з таким заочним рішенням, відповідач ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, у прийнятті якої слід відмовити з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 228 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Згідно з ч.4 ст. 231 ЦПК України у разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому цим Кодексом. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Тоді як за змістом ч.ч.2, 3 ст. 232 ЦПК України позивач може оскаржити заочне рішення в загальному порядку, а повторне заочне рішення позивач та відповідач можуть оскаржити в загальному порядку, встановленому цим Кодексом.

Як вбачається із матеріалів справи, заява про перегляд зазначеного заочного рішення відповідачкою не подавалася.

Згідно абз. 2 п. 4 Постанови Пленуму ВСУ № 12 від 24 жовтня 2008 року та відповідно до статей 231, 232 ЦПК України, оскарження заочного рішення відповідачем в апеляційному порядку може мати місце лише в разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення та в разі ухвалення повторного заочного рішення. В іншому випадку апеляційний суд відмовляє в прийнятті апеляційної скарги на заочне рішення.

За таких обставин, слід відмовити в прийнятті апеляційної скарги ОСОБА_1 на заочне рішення Оболонського районного суду м. Києва від 02 вересня 2014 року та повернути її скаржнику, оскільки відповідачем не дотримано порядок оскарження заочного рішення.

Керуючись ст.ст. 228, 297 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Відмовити в прийнятті апеляційної скарги ОСОБА_1 на заочне рішення Оболонського районного суду м. Києва від 02 вересня 2014 року та повернути її скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів шляхом подання до цього суду касаційної скарги.

Суддя:

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Профессиональная и качественная юридическая помощь

Сейчас все больше людей обращается в суд за защитой своих прав и свобод.

Все про алименты, взыскание алиментов, размер алиментов на детей

Взыскание алиментов может сопровождаться спорами по поводу их размера и порядка выплат

Несколько советов для заёмщика по кредитному договору

Как поступить заемщику, если его долг по кредиту начал расти. Несколько советов от профессионалов с адвокатской корочкой.

Бізнес — це війна

Вам потрібні конфлікти, суперечки і зайвий розбрат з державними органами? Як уникнути складнощів під час перевірок на підприємстві?


Отзывы о нас
Огромное спасибо за тот огромный труд, который Вы делаете ежедневно для пользователей. Умнички!!!

Довольно уникальный, интересный и новый портал! Хочется поддержать Вас денежкой. Как это можно организовать?
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015