Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про визнання особи такою - Деснянський районний суд міста Києва - Сенюта В. О.

  1. ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ
  2. ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

2/754/5578/13

Справа № 754/16878/13-ц

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.12.2014 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді - Сенюти В.О.

за участю секретаря - Слободянюк О.А

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_4, третя особа: Деснянська районна у м. Києві державна адміністрація про визнання особи такою, що втратила право користування, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 звернулися до Деснянського районного суду м. Києва із позовом до відповідача ОСОБА_1, третя особа: Деснянська районна у м. Києві державна адміністрація про визнання особи такою, що втратила право користування. Позовні вимоги мотивують тим, що ОСОБА_1 на підставі ордеру було надано трикімнатну квартиру АДРЕСА_1, на неї, її сина ОСОБА_1 та племінників ОСОБА_3 та ОСОБА_5 Вказані особи зареєстровані у АДРЕСА_1. У квітні 2009 року відповідач пішов з дому і більше у квартиру не повернувся. Відповідач квартирою не цікавиться, жодних витрат по її утриманню не несе. У зв'язку із чим позивачі і звернулися до суду із вказаним позовом.

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_3 в судовому засіданні позовні вимоги підтримали, просили позов задовольнити з викладених підстав.

Від позивачки ОСОБА_2 до суду надійшла заява з проханням проводити розгляд справи у її відсутність, позовну заяву підтрімує.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, письмові матеріали справи містять клопотання про розгляд справи у відсутність представника третьої особи, при ухваленні рішення покладається на розсуд суду.

Оскільки позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_1 не заперечують проти заочного розгляду справи, а відповідач належним чином повідомлений про день та час розгляду справи, суд вважає за можливе провести заочний розгляд справи.

Вислухавши пояснення позивачів, дослідивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.72 ЖК України визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, проводиться в судовому порядку.

Відповідно до ст.71 ЖК України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Судом встановлено, що АДРЕСА_1 була надана позивачці ОСОБА_1, сім'я якої складається з 4 осіб: ОСОБА_1, ОСОБА_4, ОСОБА_3, ОСОБА_5 на підставі ордеру від 16.12.1985 року.

З довідки форми № 3 вбачається, що відповідач зареєстрований за адресою АДРЕСА_1.

Із актів складених 12.03.2013, 12.05.2013, 05.08.2013 р.р. ЖЕК № 307 за адресою: АДРЕСА_1, вбачається, що відповідач за місцем його реєстрації не проживає, особистих речей у квартирі немає.

З довідки ЖЕКу № 307 вбачається, що ОСОБА_1 протягом чотирьох років із заявами про неможливість проживання у АДРЕСА_1 не звертався.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом 7 днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи такою, зо втратила право користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть.

Оцінюючі встановлені обставини справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, оскільки достовірно встановлено, що відповідач більше шести місяців відсутній за місцем своєї реєстрації, витрати по житлово-комунальним послугам не несе. Отже відповідно до вимог ст. 72 ЖК України, ОСОБА_1 є особою, що втратила право користування вказаним житловим приміщенням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 15, 60, 212-215, 224-232 ЦПК України, ст.ст. 72, 73 Житлового кодексу України, Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», -

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_4; третя особа Деснянська районна у м. Києві державна адміністрація про визнання особи такою, що втратила право користування - задовольнити.

Визнати ОСОБА_4 таким, що втратив право користування квартирою АДРЕСА_1.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Деснянський районний суд м. Києва протягом 10 днів з дня проголошення рішення.

Головуючий:

Рейтинг: 4.8/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Можно ли в правовых вопросах обойтись без помощи юриста?

Может случиться, что, следуя советам, предложенным в интернете, человек не только не поможет себе, но даже нарушит закон

Юрист для развития бизнеса

Юрист поможет провести процедуры грамотно и с нанесением наименьшего вреда.

Развод в суде, услуги семейного юриста

Для того, чтобы осуществить развод через суд в Украине нужно составить заявление и подготовить ряд документов

Роль посредника при урегулировании конфликта

Так как правовую сторону любого конфликта возможно успешно разрешить только с помощью специалиста, будь-то ссора между супругами, либо старый конфликт между деловыми.


Отзывы о нас
. Сегодня совершенно случайно набрел на этот интернет сайт, чему очень рад! С огромным удовольствием сошлюсь на Вас на своей страничке в интернете!

Влюблена в ваш сайт по уши!!! Какие же Вы просто молодцы!!! Желаю материального благополучия и творческих успехов!
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015