Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про залишення позовної заяви без руху 30 грудня 2014 року м - Окружний адміністративний суд міста Києва - Бояринцева М.А.

    ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 УХВАЛА

    про залишення позовної заяви без руху

    30 грудня 2014 року м. Київ № 826/20622/14

    Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Бояринцева М.А., ознайомившись з позовною заявою

    ОСОБА_1 до Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити дії,В С Т А Н О В И В:

    ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльність Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві та про зобов'язання Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві вчинити дії по виключенню запису з автоматизованого обліку АІС "Арешт" та "Угон-СНД, Інтерпол, Україна": Арешт, заборона відчуження з автомобіля BMW 525І, 1990 року випуску, NZA: НОМЕР_1.

    Відповідно до статті 104 Кодексу адміністративного судочинства України звернення до адміністративного суду відбувається шляхом подання позовної заяви, яка має бути оформлена згідно статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Відповідно до пункту 4 частини першої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

    Позивач в прохальній частині позовної заяви просить суд визнати протиправною бездіяльність Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві, проте не вказує, яку саме бездіяльність допущено Управлінням державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві. При цьому, доказів звернення до Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві із проханням вчинити дії по виключенню запису з автоматизованого обліку АІС "Арешт" та "Угон-СНД, Інтерпол, Україна": Арешт, заборона відчуження з автомобіля BMW 525І, 1990 року випуску, NZA: НОМЕР_1 позовна заява не містить.

    Таким чином позивачу необхідно уточнити позовні вимоги та обгрунтувати вимогу щодо протиправної бездіяльності Управління державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в м. Києві.

    Крім того, відповідно до частини третьої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

    Позивачем до позовної заяви додано квитанцію від 23 грудня 2014 року про сплату судового збору в розмірі 70 грн.

    Проте, згідно частини третьої статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду позову немайнового характеру сплачується судовий збір в розмірі 0,06 розміру розміру мінімальної заробітної плати.

    Відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" установлено у 2014 році мінімальну заробітну плату у розмірі 1218 гривень.

    Таким чином судовий збір в даній категорії справ складає 73,08 грн.

    Враховуючи сплату позивачем судового збору в розмірі 70 грн., позивачу необхідно доплатити судовий збір у розмірі 3,08 грн.

    Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

    Перелічені недоліки повинні бути усунені позивачкою у п'ятиденний строк з дня набрання ухвалою законної сили шляхом уточнення позовних вимог та шляхом подання квитанції про доплату судового збору. Виправлені недоліки повинні бути надані через канцелярію суду (або надіслання поштою) з посиланням на реквізити даної ухвали.

    Керуючись ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, -

    У Х В А Л И В:

    1.Залишити позовну заяву ОСОБА_1 без руху .

    2.Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня набрання ухвалою законної сили для усунення недоліків позовної заяви.

    3.Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені п. 1 ч.3 ст. 108 КАСУ.

    Ухвала суду набирає законної сили в порядку передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

    Суддя М.А. Бояринцева

    Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
    Нравится

    Не пропустите:

    Аренда жилья, полезный совет юриста

    Помощь юриста, полезный совет бывают нужны в самых разных ситуациях. Мудро посоветоваться с юристом прежде, чем подписывать любой договор!

    Продовження статті послуги юриста по розлученню (розірвання шлюбу) в Києві

    Залучення юриста по розлученням у будь-яку сімейну справи сприяє її матеріальному та моральному вирішенню

    Консультация у юриста — квалифицированная помощь

    Юридическая помощь подразумевает, что дело каждого клиента будет рассмотрено внимательно и всесторонне, а также что клиент получит консультацию у юриста.

    Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни

    Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.


    Отзывы о нас
    Да, тут много актуальной информации.

    Этот интернет проект просто удивительный.
    Анонс событий
    Рекомендовано
    Судебная практика

    №910/20105/13

    Судья: Отрюх Б.В.
    07.01.2015

    №757/93/15-к

    Судья: Білоцерківець О. А.
    07.01.2015