Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Черкаського окружного адміністративного суду від 16 серпня 2013 року про залишення позовної заяви бе - Київський апеляційний адміністративний суд - Борисюк Л.П.

  1. КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
  2. УХВАЛА

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 823/1839/13-а

Суддя доповідач Борисюк Л.П.

УХВАЛА

30 грудня 2014 року м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Борисюк Л.П., перевіривши апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_1 на ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2014 року у справі за заявою адвоката ОСОБА_1 про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Черкаського окружного адміністративного суду від 16 серпня 2013 року про залишення позовної заяви без розгляду в адміністративній справі № 823/1839/13а за позовом адвоката ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Золотоніському районі Черкаської області про визнання дій протиправними, а рішення нечинним, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2014 року задоволено заяву адвоката ОСОБА_1 про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Черкаського окружного адміністративного суду від 16 серпня 2013 року про залишення позовної заяви без розгляду в адміністративній справі № 823/1839/13а за позовом адвоката ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Золотоніському районі Черкаської області про визнання дій протиправними, а рішення нечинним.

Скасовано ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 16 серпня 2013 року про залишення позовної заяви без розгляду.

Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням, адвокат ОСОБА_1 звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2014 року в частині її мотивування, змінивши (доповнивши) встановлені судом обставини наведеними в заяві про перегляд обставинами, які визнані судом доведеними, проте незаконно та необґрунтовано не були зазначені в оскаржуваній ухвалі.

Однак, перевіривши апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_1, вважаю, що вона не може бути прийнята до провадження та підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Обов'язковою умовою для прийняття апеляційної скарги до розгляду судом апеляційної інстанції є її подання, в строки, передбачені статтею 186 КАС України.

Згідно ч. 3 ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Як вбачається з матеріалів справи, копія оскаржуваної ухвали на адресу апелянта надійшла 05.12.2014, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с.229). Апеляційна скарга подана до суду засобами поштового зв'язку 20.12.2014, тобто після спливу строку на апеляційне оскарження. При цьому, клопотання про поновлення строків апелянтом не заявлено.

Крім цього, в порушення п. 4 ч. 2 ст. 187 КАС України, у прохальній частині апеляційної скарги не вказано, які саме обставини просить змінити (доповнити) позивач та які, на його думку, не були враховані судом першої інстанції при постановленні оскаржуваної ухвали.

Разом з тим, відповідно до ч. 6 ст. 187 КАС України, до апеляційної скарги додаються її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. До апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення від сплати встановлюється Законом України «Про судовий збір».

Законом України «Про судовий збір» встановлено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір з апеляційної і касаційної скарг на ухвалу суду справляється в розмірі 0,05 розміру мінімальної заробітної плати.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», розмір мінімальної заробітної плати на 01 січня 2014 року складає 1 218 грн. 00 коп.

В зв'язку з вищевикладеним, розмір судового збору, який має бути сплачено за подання скарги, на ухвалу суду першої інстанції становить 60 грн. 90 коп.

Таким чином, апелянт повинен був надати документ про сплату судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу суду в розмірі 60 грн. 90 коп.

Однак, в порушення вимог ч. 6 ст. 187 КАС України, до апеляційної скарги не додано документу про сплату судового збору.

Реквізити для сплати судового збору за подачу апеляційних скарг: рахунок - 31211206781007, код ЄДРПОУ - 38004897, МФО банку - 820019, отримувач - УДКСУ у Печерському районі, банк - ГУДКСУ у м. Києві, призначення платежу - судовий збір, Код класифікації доходів бюджету 22030001.

Вищевказані обставини перешкоджають прийняттю апеляційної скарги до провадження суду апеляційної інстанції у відповідності зі ст.ст. 108, 189 КАС України, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, а апелянту слід надати строк для усунення недоліків, шляхом надання клопотання про поновлення строків із зазначенням причин поважності його пропуску, оригіналу документу про сплату судового збору за вказаними вище реквізитами та зазначення у прохальній частині апеляційної скарги, які саме обставини просить змінити (доповнити) позивач та які, на його думку, не були враховані судом першої інстанції при постановленні оскаржуваної ухвали.

Керуючись ст.ст. 108, 189 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_1 на ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 26 листопада 2014 року - залишити без руху та надати строк до 20 січня 2015 року для усунення недоліків.

У випадку невиконання вимог ухвали, апеляційна скарга буде повернута апелянту.

Ухвала може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядок і строки, визначені ст. 212 КАС України.

Суддя: Л.П. Борисюк

Рейтинг: 4.5/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Новые нормы по защите прав граждан

С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Развод - юридические тонкости

Если пара решила расторгнуть свой брак, то помощь опытного адвоката по разводам будет весьма уместной

Ответственность физического лица - предпринимателя

Согласно загальноцивилистичним принципу полного возмещения вызванной вреда ГК Украины установлено полную ответственность физического лица по обязательствам, связанным с предпринимательской деятельностью.

Аналіз і укладання договорів

За родом своєї діяльності будь-яке підприємство, ПП, кожна компанія при здійсненні своєї діяльності змушена стикатися з величезною кількістю різних договорів, починаючи від трудового договору при прийомі на роботу нового співробітника і закінчуючи господарськими договорами, якими будь-який керівник користується при роботі з контрагентами (договір поставки, купівлі-продажу, лізингу, оренди, тощо).


Отзывы о нас
Влюбилась в Ваш сайт!!! Какие же Вы молодцы!!! Так хочется пожелать Вам творческих успехов!

Чувствуется такая редкая на сегодня забота о пользователях. Благодаря интересному порталу, наконец, решился.
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015