Юридическая помощь
Юридическая помощь
У Вас проблемы, и Вы не знаете как их разрешить?
Спросите опытных юристов — мы не оставим Вас в беде!
Юридические Статьи
Услуги и консультация адвоката

Услуги и консультация адвоката В целях защиты как своих собственных интересов, так и для защиты собственного бизнеса стоит использовать те профессиональные ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть ...

Уголовный адвокат - незаменимая часть Вашей жизни Уголовный процесс представляет собой на практике очень сложный процесс, при котором сплетаются самые разные интересы.

Юридические Новости
Новые нормы по защите прав граждан

Новые нормы по защите прав граждан
С 1 января 2013 г. появились новые нормы, которые касаются защиты прав граждан.

Конституционный Суд: имущество ...

Конституционный Суд: имущество супругов будет делиться иначе
Верховный Суд сформировал позицию судов при разрешении дел о расторжении брака и разделе совместно нажитого имущества

Юр. Консультации

Про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку - Деснянський районний суд міста Києва - Котович О. Л.

  1. УХВАЛА

Номер провадження 1-в/754/134/14

Справа № 754/5527/14-к

УХВАЛА

Іменем України

18.04.2014

Місто Київ

Деснянський районний суд м.Києва в складі :

головуючий - суддя Котович О.Л.,

секретар Опішняк М.П.,

з участю прокурора Кривов'яза І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання (подання) органу виконання покарань про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку,

ВСТАНОВИВ :

28 вересня 2011 року Оболонський районний суд м.Києва засудив ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, за ч.3 ст.191 КК України до 4 років позбавлення волі з випробуванням і іспитовим строком 2 роки 6 місяців згідно ст.75 КК України і поклав на засудженого обов'язки, передбачені ст.76 КК України.

8 квітня 2014 року до суду надійшло клопотання (подання) КВІ Деснянського району м.Києва про звільнення засудженого від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку, оскільки іспитовий строк закінчився, засуджений за період іспитового строку до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку не притягувався, виконав покладені обов'язки, новий злочин не вчинив.

Клопотання (подання) розглянуто без участі засудженого з наступних підстав:

згідно ч.3 ст.539 КПК України клопотання про вирішення питання, пов'язаного із виконанням вироку, розглядається протягом 10 днів з дня його надходження до суду суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 КПК України, з урахуванням положень розділу VIII КПК України,

положення КПК України (статті 318-380 і розділ VIII) не ругулюють питання кримінального провадження, пов'язані з ухиленням особи, яка підлягає звільненню від покарання після закінчення іспитового строку, від участі в розгляді клопотання, а тому суд на підставі ч.6 ст.9 КПК України застосовує при розгляді даного клопотання загальні засади кримінального провадження, визначені в ч.1 ст.7 КПК України,

однією з загальних засад кримінального провадження, що передбачені п.15 ч.1 ст.7 КПК України, є змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості,

розгляд клопотання про вирішення питання, пов'язаного із виконанням вироку, за участі засудженого є обов'язком для суду, але є правом для засудженого, а тому розгляд такого клопотання без особи, що підлягає звільненню від покарання після закінчення іспитового строку, не порушує загальних засад кримінального провадження, передбачених п.15 ч.1 ст.7 КПК України, оскільки у суду немає законних підстав і механізму для примусу такої особи скористатись наданим їй правом і взяти участь в розгляді клопотання,

ухилення засудженого від участі в розгляді клопотання не є підставою для повернення або відхилення клопотання,

заперечення засудженого проти звільнення від покарання по закінчення іспитового строку не тягне повернення або відхилення клопотання,

розгляд клопотання без участі засудженого не є істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону і не тягне скасування судового рішення з цих підстав згідно положень ст.412 КПК України, оскільки відсутність засудженого не перешкоджає і не може перешкоджати суду ухвалити законне та обгрунтоване судове рішення на підставі дослідження матеріалів особової справи засудженого і перевірки доводів клопотання,

визначений судом іспитовий строк закінчився.

Дослідивши додані до клопотання (подання) документи з особової справи засудженого, вислухавши думку прокурора, суд вважає, що клопотання (подання) підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов'язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно ч.2 ст.78 КК України суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов'язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення.

З подання (клопотання) і матеріалів особової справи засудженого вбачається, що встановлений судом іспитовий строк закінчився, новий злочин він не вчинив, до адміністартивної відповідальності за правопорушення не притягувався, виконав покладені обов'язки.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.537, 539 КПК України, суд

УХВАЛИВ :

Задовольнити клопотання (подання) органу виконання покарань і звільнити ОСОБА_2 від покарання, призначеного вироком від 28 вересня 2011 року Оболонського районного суду м.Києва за ч.3 ст.191 КК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду м.Києва через Деснянський районний суд м.Києва протягом 7 днів з дня її оголошення; особою, яка перебуває під вартою - протягом 7 днів з моменту отримання копії ухвали; особою, яка не викликалась в суд - протягом 7 днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги за відсутності такої скарги, а при оскарженні ухвали - після постановлення ухвали апеляційним судом про відхилення апеляційної скарги.

Ухвала, яка набрала законної сили, обов'язкова для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для усіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

Головуючий :

Рейтинг: 4.9/5, основан на 25 голосах.
Нравится

Не пропустите:

Создание юридического лица

Характерным признаком юридических лиц частного права является то, что они создаются и действуют на основании учредительных документов.

Раздел имущества через суд

Помощь адвоката в проведении переговоров о разделе имущества и собственно разделе крайне необходима

Наследство и гражданский брак в Украине

Узнайте как получить наследство перебываючи в гражданском браке с покойным по Закону в Украине.

Несколько советов для заёмщика по кредитному договору

Как поступить заемщику, если его долг по кредиту начал расти. Несколько советов от профессионалов с адвокатской корочкой.


Отзывы о нас
Этот интернет сайт не просто лучший друг -, - родственник для всех, кто сегодня живёт актуальными идеями!

Друзья супер!!! Все что делаете для всех нас вне всякого сомнения- необходимо!!!
Анонс событий
Рекомендовано
Судебная практика

№910/20105/13

Судья: Отрюх Б.В.
07.01.2015

№757/93/15-к

Судья: Білоцерківець О. А.
07.01.2015